Community App voor betaald-voetbalorganisatie PSV Eindhoven

Case

Als internationaal opererend betaald voetbalorganisatie is de combinatie Sport & Business voor PSV geen onbekende. De aanwezigheid van een sportieve businessclub is min of meer inherent aan die status. Daaruit volgt dan ook meteen de wens om deze belangrijke business leden op een professionele en prettige manier te faciliteren. Zodat ze netwerk en business kunnen vergroten, ook als ze niet in het stadion zijn. En dan komt Bundeling om de hoek kijken.

  • Type organisatie: Betaald voetbal
  • Sector: Sport & Business (Voetbal)
  • Verbonden leden: 1000+

Hoe wordt Bundeling door PSV ingezet?

De app is de centrale spil in onze communicatie met de zakelijke leden. Met de PSV Business-app kunnen gebruikers gemakkelijker met elkaar in contact komen. Zo worden al het nieuws en alle uitnodigingen voor evenementen niet meer per e-mail verstuurd, maar heel gemakkelijk via de app.

‘Communicatie tussen zakelijke leden is net zo eenvoudig als één-twee-drie met de PSV Business-app.‘

Door het gemak waarmee leden connectie met elkaar kunnen maken of andere kunnen introduceren zij er sinds de lancering van de app behoorlijk wat verbindingen gemaakt. Die functie wordt dus bijzonder goed gewaardeerd.

Extra functionaliteiten die processen efficiënter maken

De registratie voor events vindt geheel plaats via de app. Zakelijke leden geven het aantal gasten aan, inclusief specifieke wensen met betrekking tot bijvoorbeeld dieet, en krijgen direct een bevestiging voor in hun eigen agenda. In het overzichtelijke ‘Attendance overzicht’ wordt gelijk weergegeven wie er nog meer aanwezig zijn. Wel zo handig en bovendien stimuleert dit de interactie tussen leden.

Heel recent, tijdens de Corona-crisis, spraken wij met PSV en voegden we een extra functionaliteit toe zodat zakelijke leden ‘Vraag en Aanbod’ (plug-in) konden publiceren via de app om elkaar waar mogelijk te helpen. De app neemt ook een deel van het omslachtige werk van verbinden en activeren over. Voorheen moesten accountmanagers van PSV dit vaak persoonlijk, via e-mail of per telefoon doen. Nu met de Business-app gebeurt dit veel vaker door zakelijke leden zelf die elkaar vinden en met elkaar connecten in de app.

Altijd directe aandacht

Tot slot de B2B-plug-in, een bijzonder nuttig hulpmiddel. Deze functionaliteit helpt PSV accountmanagers om verbinding te maken met hun eigen specifieke groep leden en helpt de leden om gemakkelijk verbinding te maken en contact op te nemen met hun accountmanager.